Sommernytt

Tuddeligduuuu!

Nok en gang lenge siden jeg har skrevet noe. Har lissom rett og slett ikke tatt meg tid. Men noe skjer her på farmen selvom det ikke gjenstår så mye i huset.

I og med at jeg fikk en prolaps i nakken i fjor høst, skjedde det ikke mye før utpå vårparten. Da var det ved som måtte bli hogd mens det enda var noe tele i skogen.

Nå har jeg kommet godt i gang ute, og først var det fjellskråningen mellom husene som skal bli ryddet. Ett salig kaos av syrinbusker, epletre, mose og buskas. Har fått fjernet mye, men en god del gjenstår. Har kjørt vekk 4 traktorhengerlass med kvist++ så det synes godt. Bilder underst

Bringebærbuskene nedenfor huset til mamma og pappa har også fått unngjelde. Roundup og ryddesag gjorde jobben. Så nå får vi prøve å holde det nede.

Hagemøbler er handlet inn til de fine verandaene våres både oppe og nede. De er allerede godt brukt i det finflotte sommerværet vi har hatt så langt.

Utover sommeren skal vi pigge ned trappa foran inngangspartiet, og sette opp en ny. Denne gang i tre, og i samme stil som verandaene. 

Håper å poste noe mer utover sommeren.

God sommer allihopa 🙂

Og så bilder

20140514_104439

Image 1 av 16

Fjellskråning med masse buskas

Verandaer, maling, graving og sommerferie

God sommer alle sammen 🙂

«Ferien» nærmer seg slutten for oss, men det har skjedd masse. Den ene verandaen nede er så og si ferdig. Manger ett par toppbord, en trapp og noen skruer i gulvet.
Reisverket til verandaen i 2 etg over inngangspartiet er oppe. Nå venter vi på blikkenslageren som skal legge blekk så det blir helt tett.
Vi er 98% ferdig med å male huset utvendig, 2 strøk. Selvfølgelig rakk ikke liften opp til det værste stedet på huset, så her må jeg bruke stigen.

I tillegg har vi fått gravd en hel del her på gården. Hele området der hvor vi står å klyver ved, har vi fått fjernet all jord, og fyllt igjen med masse som drenerer bort vannet. 

I tillegg er Tune Byggservice i gang med å sette opp garasjen til mamma og pappa. Har ikke noen bilder derifra nå.

 

Tusen tusen takk til fantastiske venner som stiller opp 🙂 

Så til bildene
Veranda 1MalingGraving
Veranda 2


Sommern er her. Nå blir det verandaer

Hei på dere!
Takk for sist 🙂
Nå er endelig sommeren her, og vi har kommet i gang med forberedelsene til verandaer. Vi skal ha en i 2 etg mot elva, og en i 1 etg på baksiden som går rundt hjørnet ned mot hagen

Mamma og pappa er på god vei til å få seg garasje. De har fått sprengt vekk masse fjell, og planert. Ikke lenge til støttene blir støpt nå 🙂

Nå «venter» vi bare på den hersens tuneflua, så er sommeren komplett….


PS: Jepp, jeg skal se å få tatt ett nytt bilde av gården der det IKKE er snø 🙂

Badet i 2. etg nærmer seg ferdig

Hei!
Nå nærmer badet i 2. etg seg innflyttingsklart. Veggen i dusjnisja er ferdig fliset og foget (takk Arvid 🙂 ). Tune Byggservice har vært her og listet de hersens skråveggene, og Østfold Vann & Varme har montert dass, dusj, innredning og koblet inn vannet.
Imarra skal jeg hente noen lister hos Blikk1 som skal være inne i dusjnisja. Så i løpet av helga bør det være klart 🙂 

Har tittet litt på boblekar hos SparMax og. Mange fine, men tror nok det holder med ett enkelt kar, feks dette eller dette

Bilder

Statistikk

Siden 31. desember 2011, har vi hatt ganske så mange besøkende som har fulgt oss, og pr skrivende stund har vi hatt 20433 sidevisninger.

  • Nesten 7500 av disse er fra sidene som viste live-bilder i fjor sommer/høst
  • I august i fjor var den måneden med flest visninger; 4100 (i snitt 132 pr døgn)
  • Det har blitt publisert 60 innlegg
  • 2840 besøkende har kommet fra Facebook, og 51 fra Tune Byggservice
  • 198 har vært på besøk etter å ha fått treff i en søkemotor som feks Google 
    – De har søkt på feks: røed gård, pilkemaster, verandadører, pynteklosser, stillasje, kjøkkentak, tune byggservice, løfte taket på huset og lekting for takstein
  • Det har vært besøkende fra mange land. Flest fra Norge, men også fra Polen, Israel, Marokko, Bosnia, Colombia og India???

Seksjon, kontor og flising av bad oppe

Howdy!
Da var desverre den etterlengtede ferien unnagjort. 1 uke på solseng på Gran Canaria var bælgøtt 🙂
Og imens Elin og jeg grillet oss, har svigerfar fliset ferdig badet våres. Hva skulle vi gjort uten han….??
Neste plan nå er å få opp veggen i dusjnisja. Har handlet 2 stk Tetti-våtromsplater, og noen glassbyggerstein for å slippe inn litt lys.

Ellers har vi fått på plass seksjonen i spisestua, og kontoret er sånn halvveis oppe å gå.

BilderEcofan – strømløs vifte til vedovnen

Hjemme har vi 2 stk vedovner. 1 Jøtul 602 på kjøkkenet, og 1 Jøtul 118 i stua. De varmer som bare det, men det meste av varmen blir liggende oppunder taket, så det tar lang tid før hele rommet er godt og varmt. Vi testet en gulvvifte, men selv på den laveste hastigheten bråkte den så mye at det ikke var noen god løsning.

Pappa fortalte oss at det fantes en vifte som ble satt oppe på ovnen, og varmen fra ovnen gjorde at den snurret.
Etter litt søk fant jeg den. Ecofan. En genial liten vifte som en setter oppe på ovnen, og som begynner å snurre når temperaturen i foten er over 65 grader. Jo varmere den blir, jo fortere snurrer den. Men selvom den går for full hastighet, er den helt lydløs. En merker heller ikke noe trekk, men den flytter såpass med luft at varmen i rommet blir mer jevnt fordelt. Etter at den har vært på utlån en ukes tid, så savnet vi den.

Den fungerer ved at temperaturforskjellen mellom bunn og topp genererer strøm til en liten motor.

En dyr (1800,-), men utrolig genial sak.

Ecofan.no

Hovedgang, kontor, badet oppe og mye mye mer

Hei på dere og godt nytt år!
Selvom det er lenge siden siste innlegg, har vi ikke lagt oss på sofaen. Har bare ikke tatt meg tid 🙂

Siden 2013 begynte har det skjedd litt av hvert både her og der. Kontoret er så og si ferdig. Mangler litt elektrisk og noen møbler. Kontorpult er bestilt, men litt usikker på når de får ut fingeren….
* Hovedgangen mangler nå kun ett par lister rundt ytterdøra, elektrisk og møbler før det er ferdig. Har lagt varmematter og pergo.
* Ny sofa har vi fått oss. Det er en hjørnesofa med sjeselong.
* Trappetrinna til 2. etg har fått belegg.
* Vi har osgå begynt på badet oppe. 1 vegg er ferdig flislagt, og vegg nr 2 er påbegynt.

Nok en gang takk til alle som bidrar og hjelper oss. Dere gjør det mulig for oss å se enden på alt som gjenstår samtidig som vi får gjort andre ting som trengs. Feks vedhogst 🙂

BilderHvor ble det av 2012??

2012 er på hell, og tirsdag er det ett år siden Elin og jeg tok over gården og begynte på det store prosjektet med huset. Vi viste begge at dette ville bli mye jobb. Og det ble det. Frem til Mai var det kun riving av 2 etg som sto på planen. Men fra midten av Mai og til vi flyttet inn 1. Desember har det gått i ett. Vi har vært her omtrent hver eneste dag. Omtrent alt annet har blitt satt til siden for at vi skulle bli ferdig.

Og vi rakk det, men bare så vidt 🙂 Leiligheten i Krokstien ble solgt dagen etter visning, og vi sa den skulle være klar for kjøper 30. November. Fra 2. til 19. November hadde bare jeg over 200 timer i huset. Etter det mistet jeg litt oversikten. Men både Elin og jeg kunne vel lett fått roller i TV-serien The Walking Dead…..

Men nå sitter vi her i vårt eget hus. Julaften ble feiret her på Røed sammen med familiene fra begge sider. Vi er fremdeles ikke i mål med oppussingen, men nå i romjula har vi ikke gjort noe annet enn kun å ligget på sofaen å sett på TV. Greit å få roet ned litt før vi drar i gang igjen på nyåret.
Mange har hjulpet oss i dette prosjektet, og alle skal takkes. Uansett hva du har bidratt med, eller hvor mye du har gjort; TAKK!!

Tune Byggservice: Stig Olav, Pål, Ole, Martin, Tor og Ole Martin. Uten dere tror jeg aldri vi hadde kommet i mål. Ihvertfall ikke med det resultatet vi har oppnådd. Dere er en super gjeng. TAKK!

Østfold Vann & Varme: Pål og Tommy. Bra levert igjen. Supert 🙂

Maxbo Sarpsborg
: Takk for masse gode råd og hjelp, og en kjempe bra kundesørvis. Alltid trivelig å komme innom dere, og jaggu har det blitt en del turer 🙂

Ellers er det mange som har lagt ned mange timers jobb. Av alle er det nok familiene våres som har bidratt mest. Fra «skjøvving» og rydding, til maling, tapetsering, snekkring og gipsing, og ikke minst det å få servert middag.
Inger, Arvid, Onkel Magne, Yvonne, Dagfinn, Ida, Jon, Hanne og Silje. TAKK for all hjelp så langt. Dere er enestående 🙂

Vi har også hatt gode venner som har bidratt når vi har spurt om hjelp, eller som selv har  tilbudt seg å hjelpe.
Marius, Christer, Tori, Pål, Clas, Inger-Lise. Tusen tusen takk for hjelpen.

Arne Martinsen: Takk for bistand til bl.a. graving, støping og pipe. Du er helt rå 🙂

Ulf Ringsrød: Takk for hjelp til snekkring, gipsing m.m. 🙂

 

Imorgen feirer vi nyttårsaften sammen med gode venner, før hverdagen og jobb starter Tirsdag.

Og til alle dere som har fulgt med på disse sidene det siste året, fortsett med det neste år og. Vi fortsetter å oppdatere etterhvert som vi pusser opp 🙂 GODT NYTT ÅR!!!

Vi har flyttet :-)

Hei!
Vi rakk det 😀 Nedtellingen som har rullet på toppen av siden her, har nådd null. Det er allerede en uke siden vi flyttet. Tempoet har dalt en god del, og godt er det. Vi har testet å ikke sette på vekkerklokke, og faktisk tatt en liten strekk på ettermiddagen. Hadde helt glemt hvor fantastisk godt det er 🙂

Leiligheten i Krokstien ble overlevert til den nye eieren på fredag. Det var veldig greit å få den ut av verden, samtidig som det var litt rart. Har jo bodd der i 12 år.
Hjemme har det stått pappesker og sekker overalt, men nå er mye stablet på plass. Nå må vi bare se å få kjøpt ett kurvsystem så vi får litt orden på klærne….

Har fått lastet inn noen bilder, og her er dem
Mas mas mas, og flytting

Hey hey!
Nå er leiligheten i Krokstien omtrent tom, og vi tar med oss senga og flytter opp i huset i dag 🙂
Selv sitter jeg på jobb i ettermiddag, men Elin har hjelp av hele familien, så regner med at de får lempet madrassene ut på hengeren.

Har vært en lang og tøff uke. Blir for mye å gå igjennom absolutt alt som er gjort, men det viktigste er vel:
*  Torsdag fikk vi endelig strøm, så nå har vi varmtvann, og lys i de fleste rom.
* Badet og grovgangen nede er ferdig, og vasket.
* På soverommet våres mangler vi skyvedørsgarderoben, men den kommer etterhvert.
* TV-stua oppe er klar for å få møbler. Tipper det blir noen turer med bil og henger utover vinteren.

Tirsdag kommer det ett firma for å vaske ned leiligheten. Etter det kan vi vel senke skuldrene ett par hakk

Desverre ingen bilder denne gang da jeg har koblet ned PCn. Satser på at det kommer noen utover uke 🙂

Lyset i tunellen

Nå tror jeg vi ser ett lys i tunellen. Flere og flere ting blir ferdig. Mange rom er så og si ferdig.  
* Gulv i stue, spisestue og kjøkken er lagt.
* All kjøkkeninnredning er oppe og klart til bruk. Mangler en del håndtak.
* Trappa skal nå være ferdig malt. Belegget i trinnene blir tatt etterhvert.
* Badet nede er klart til bruk. Dass og dusj er på plass. 
* Vann har vi nå både på kjøkken og på badet. Dog mangler vi varmtvann da elektrikkeren har blitt syk. Forhåpentligvis har vi strøm i de viktigste rommene før helga.

Tirsdag neste uke bør leiligheten så og si være tom da den skal vaskes ned før neste fredag.

I dag kom Tune Byggservice opp for å få unna det siste som feks lister i skråtakene oppe, gulvlister, luftekanaler m.m.

I løpet av helga planlegger vi å få flyttet opp de viktigste tingene som vaskemaskin, seng og en del klær. Så f.o.m. søndag er vi nok kun å finne i Øvre Tune 🙂

Hvis noen har mulighet til å bistå med litt bæring på ett flyttelass eller to, hadde vi blitt glade. Jeg jobber for sikkerhets skyld hele helga….. Ta kontakt 🙂

Bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

Mye mye greier…

Ship å håi!
Lenge siden sist, men har ikke hatt tid eller ork til å poste. Her kommer en liten oppsummering

Har som mål at vi flytter inn 25 november. Da har vi noen dager på å tømme leiligheten og få vasket ned den. Vi blir ikke ferdige, men en del ting MÅ være klart, som:
Badet nede (vaskerom), kjøkkenet og soverommet våres. I tillegg må vi ha vann og strøm. Det ser ut som det skal gå greit, men ikke mer enn akkurat heller 🙂

Vaskerommet er nå ferdig flislagt. Noe foging gjenstår, men rommet skal være klart til torsdag da rørlegger kommer for å koble inn vann og montere innredning.
Kjøkkenet er klart for vann. 2 av 3 benkeplater er på plass.
Begge stuene er nå ferdig tapetsert. Der gjenstår i hovedsak listing, utforinger og gulv. 
Kontoret er ikke prioritert, så det blir ikke gjort mye der før etter innflytting. Det samme med hovedgang.
Soverommet våres mangler nå gulvlister og dør før rommet er klart for overnatting.
De 2 andre soverommene og badet er ikke prioritert før etter innflytting.
TV-stue og gang har nå gulv og taklister, men ikke gulvlister.

I løpet av uka kommer også elektrikker for å begynne å koble inn strøm. 
Mye gjenstår, men med denne farten skjer det MYE hver eneste dag.

Nok en gang en STOR takk til alle som hjelper til. Både med snekkring, flislegging, pussing, maling, matlaging, kjøkkenmontering osv. Uten dere hadde vi ALDRI kommet inn før om lenge….

Bilder

 

Gipsing, kjøkken, ytterdører og HJELP

Da skal alle rom være ferdig gipset. Stuene fikk for det meste rehabgips (6mm istedenfor 12mm). Sparkleren er allerede ferdig med 1. strøk, så hvis alt går etter planen, så er vi igang med tapetsering i løpet av helga.

Forrige uke kom kjøkkenet…flatpakket. Her har Elin og Hanne skrudd sammen nesten alt av skuffer og skap 🙂 Søndag kom Clas og bisto med å få betæne der døm skal væræ. Kanskje vi blir ferdige i løpet av neste uke??

Deleveggen mellom stue og kontor er også oppe. Veggen mot stua er ferdig rupplet og gipset, og veggen på kontoret er rupplet og skal få på MDF-plater.

Ytterdørene ble satt inn onsdag. Nå er det kun verandadøra i 2. etg som ikke har belistning og pynteklosser.

Idag er det 1 måned igjen til vi vi ikke har noe leilighet igjen å bo i. Plan er at senest 25 november så bør leiligheten være tom og klar for vasking.
Så hvis det er noen som har noe ledig tid de neste ukene, så setter vi veldig pris på litt hjelp til:
* Flislegging
* Tapetsering
* Gulvlegging (laminat)
* Listing
* Flytting ut fra leiligheten (pakking av innbo og bæring)
Ta kontakt med meg eller Elin 🙂 

 

Bilder

 

Maling, kjølehjørne, fyring, gulv, tapetsering og mye mye mer

Om 6 uker satser jeg på at jeg poster ett innlegg her fra huset. Da eier jeg ikke leiligheten lengere…
Har gått i ett denne uken og. Hver dag er huset fult av folk som hjelper til. Og takk for det 🙂

Det går mot slutten med maling av smartpanelet. Noe mangler i hovedgangen, men ellers har alle platene fått grunning og 3 strøk maling.

Vedovnen på kjøkkenet er dratt i gang, så endelig har vi god varme i huset. Muren rundt ovnen fikk først litt sparkel, og 2 strøk med Jotaplast. 

På torsdag hentet pappa 57 esker med laminat på Maxbo, og i dag hjalp Pål oss med å legge det i TV-stua. 
1. lass med fliser hentet Tori på MegaFlis på fredag, så nå venter jeg bare på veggflisa så kan vi begynne på badene.

Pappa hentet også kjølehjørne på fredag. Det ble satt opp og koblet til idag.

Ellers er 2 soverom ferdig tapetsert, muren på pipa i 2 etg sparklet og malet, TV-stue og gangen i 2 etg har fått taklister, overgangen i taket mellom kjøkken og spisestue er tett/ordnet.

TUSEN TAKK IGJEN TIL ALLE SOM HJELPER TIL 🙂

Bilder 

Vedovn, MDF 1. etg, membran og kjellernedgang

Hepp hepp!
Dagene raser avgårde mot 1 desember. Om vi er i rute eller ei, se det vet jeg ikke….
Men det skjer masse hver dag.
TV-stue og gang i 2. etg er ferdig malet. Noe takmaling gjenstår , men satser på å bli ferdig i løpet av neste uke.
Kjøkkenet er ferdig bekledd med MDF-plater, og har allerede blitt grunnet, og fått ett strøk maling. Håper at vedovnen på kjøkkenet er klar snart så vi får litt værme. Har vært litt knoting for å få koblet den til den nye pipa.
Begge badene har fått membran. Pga noe svikt i komunikasjonen mellom meg og rørleggeren, så må vi antageligvis sprette opp en liten del av veggen på badet oppe for å få flyttet opp 2 stk vannrør. Nå står de nesten helt nede ved gulvet, men siden vi ikke får plass til kabinett der, så burde de vært mye høyere oppe.

Laminatgulv er bestillt. Vi gikk for en hvit oljet eik, og den skal vi ha i gang og TV-stue oppe, kjøkken, spisestue, stue og på kontor nede.
Ytterdører er også bestillt. Her falt vaglet på 2 stk Swedoor Debussy. Og førstkommende uke vil vi også bestille fliser, og gulvene til de siste rommene.

Tusen takk til alle som hjelper til. Mamma, pappa, Hanne, Inger, Arvid, Ida og Jon. TAKK!!!!

Før bildene fra oppussingen, kommer her noen jeg tok ute en morgen sist uke. Flotte høstbilder eller 🙂

Så bildene fra oppussingen

Klikk gjerne på Liker-knappen under. Da vises det også på Facebook 🙂

Leilighet solgt, varmekabler, flytsparkling, div maling ++

Hurra. Leiligheten ble solgt dagen etter visning. Og noen kr over takst. Så da er det ingen vei tilbake. Huset MÅ være innflytningsklart til 1. desember. Jeg både tror og håper vi klarer det, selv om kanskje ikke alle rommene er 100% ferdig. Må jo ha noe å drive med utover vinteren og 🙂

Det går unna med stormskritt. Arvid har satt opp alle MDF-platene i 2 etg, og de har fått både ett strøk grunning, og ett strøk maling. Vi valgte å grunne dem da de skal tåle mere. Vi brukte en rulle til flatene, og en liten pensel til perlene. Fargen vi valgte på platene er hvit lin.

Tirsdag var Storm Elektro å la varmekabler på begge badene og i den lille gangen nede, og Onsdag var Rino Løkkeberg å flytsparklet rommene. Membran blir smurt førstkommende uke.

Ulf har den siste uken gjort ferdig de siste hjørnekassene, pyntelister under beltet og vindusbrettene. Vi satt også inn verandadøren oppe, men uten dørhåndtak da det ikke er noe på utsiden 🙂

Idag har vi fått isolert på kjøkkenet og satt rupanel på den ene veggen. Inger har pusset ned trappa, Arvid har jobbet med MDF-plater i hovedgangen og Hanne og Elin har malt MDF-plater oppe. I tillegg har Silje ryddet og støvsugd i 1 etg. TAKK
Mamma og Pappa har tatt seg en velfortjent ferie til Wroclaw denne helgen, så regner med de er utvilt å klar til dyst til uka 🙂

Plan for neste uke er å få gjort ferdig kjøkkenet til innredningen kommer 22 oktober. Vi har bestemt oss for å tapetsere begge stuene, så da skal det opp rehabgips (5 mm) på alle veggene. Noen av takene i 2 etg trenger fortsatt litt maling. Ellers skal vi få bestilt flis til bad og ganger, inngangsdører og tapet. Heldigvis begynner jeg å jobbe igjen tirsdag, så da har vel døgnet for få timer igjen….. 

Bilder 🙂

 Gipsing, ruppling, maling, MDF, Aquapanel og priming

Hei!
Nå skjer det virkelig ting inne. I gang og TV-stue oppe er Arvid nesten ferdig med å sette opp MDF-plater. Disse er ubehandlet, så de trenger noen strøk med maling.
Alle takene som skal gipses, har blitt gipset, og er ferdig sparklet og pusset. 5 av rommene har også fått ett strøk med maling. Jeg er litt spent på resultatet på de litt større takene, men det ser ikke verst ut. Å male tak er ikke like lett som å male vegger…. 

Tirsdag kommer elektrikkeren og legger varmekabler på begge badene, og i den lille gangen nede. Onsdag blir de 3 rommene flytsparklet (rettet opp). Etter det er det vel noen lag med membran, før det er klart for flislegging 🙂 Tror og håper at det huset er innflyttingsklart før nedtellinga på toppen av siden har nådd null 🙂

Ellers er det visning her i Krokstien imarra mandag kl 1830 – 1930. Se annonsen på Finn.no 
Så hvis du vet om noen som er på flyttefot og ønsker seg leilighet, tips dem 🙂

Så til bildene